Monday, January 6, 2014

ORYANTAL DANS KURSLARI

ORYANTAL DANS KURSLARI

OryantalGünlük iş hayatının stresinden, sıkıcılığından ve monotonluğundan kurtulmak ve form tutmak isteyen bayanları oryantal kursları göbek atmaya davet ediyor. Oryantal kurslar eşliğinde kıvrak ritimlerde dans edecek, bedeninizi daha iyi anlayacak, rahatlayacak, incelecek ve vücudunuzu şekillendirme fırsatı yakalayacaksınız.
Unutmamalıyız ki değerli bedenlerimiz bizlere doğanın birer hediyesidir. Bizler de bu eşsiz hediyeye en iyi şekilde bakmak ve korumak zorundayız. Oryantal kursları ile kulağınızın aşina olduğu bildik ritimler ve keyifli hareketlerle vücudunuzu esnetecek, belki de vücudunuzda bulunan bölgesel ağrılardan kurtulacaksınız.
Tüm estetik ve çekiciliğiyle oryantal dansı rahat ve dost bir ortamda akademik tekniklerle profesyonel eğitmenlerden kolayca öğrenecek ve vücudunuzu yeniden keşfedeceksiniz. Ayrıca oryantal kursları sayesinde alacağınız bilinçli bir eğitimle vücut hâkimiyetinizi artırıp dansınızla göz kamaştıracak, herkesi kendinize hayran bırakacaksınız.
Haydi, durma sende vücudunu seviyor ve değer veriyorsan, sitemizde bulunan profesyonel ve ödüllü eğitmenler eşliğinde sımsıcak bir ortama sahip oryantal dans kursları’ da kaydını yaptır.
Ayrıca bu kurslarda;
  • Temel Postur,
  • Solunum egzersizleri,
  • Bas ve göğüs estetiği,
  • Boyun, sırt, bel, omuz, kol, el çalışması,
  • Kol ve bacak koordinasyonu,
  • Temel adımlar, yürüyüş teknikleri,
  • Denge,
  • Müzik,
  • Koreografi çalışmaları yürütülmektedir.

ORYANTAL DANS KURS FİYATLARI

Oryantal kursu ile vücudunu yeniden keşfet. Oryantal dans kursları müşterilerine kulaklarına inanamayacakları uygun fiyatlar sunuyor. Bu kadar eğlenceli ve vücudunuz için faydalı dansın, çok ama çok uygun fiyatları sizleri şaşırtmasın. Bütçenizi fazla zorlamadan hem yapmak istediğiniz dansı gerçekleştirecek, hem de uygun fiyatlara dans etmenin keyfini çıkaracaksınız. Bu kurslarda sizlere dansın bütün püf noktalarını öğretilecek profesyonelleşmenize olanak sağlanacaktır. Kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen oryantal kurs fiyatları bölümüne gidiniz.

KADIN VÜCUNUDU ÖZGÜRLEŞTİREN DANS: ORYANTAL

Oryantal DansOryantal dans veya da bir diğer adıyla bilinen göbek dansı geleneksel bir Ortadoğu dansıdır. Arapça: raks şarkı, doğunun dansı ya da raks baladi diye bilinen bir halk dansıdır.
Oryantal batı’ da daha çok ‘Belly Dance’ ya da ‘Göbek Dansı’ olarak bilinirken, Yunanistan ve Balkan ülkelerinde ‘Çiftetelli’ olarak bilinir. Mısır'da da ‘Raks Sharki’, Fransa'da ‘Dance Du Ventre' Ortadoğu ülkelerinde ise 'Danse Oriantale' ya da 'Oryantal' adları ile tanımlanır. Bu dansı yapan bayanlara ‘Dansöz’, erkeklere ise ‘Dansör’ ya da ‘Zenne’ denir.
Oryantal içinde islam öncesi inançları içerdiğinden Dünya’ da bilinen en eski danslardan biridir. . Orijinalinde, antik dönemindeki doğurganlık ve bereket kültürü yatar. O dönemdeki bütün antik uygarlıklarda bereketi sembolize eden tanrıçalar olmuştur. Örneğin, Mylitta, Isis, Ashtıreth, Ishtar, Hathor, Afrodit, Venüs ve Ceres gibi isimlerdir bunlar.

Oryantal Dans Nedir?

Oryantal Dans KurslarıTamamıyla kadın vücudunun özelliklerine göre tasarlanmıştır. Kalça ve göğüs hareketleriyle, karın kaslarıyla yapılan bu dans tam anlamıyla kadın vücudunun estetikliğine ve dişiliğine uygundur. Kadınlık ve dişilik ön planda olup toprağa temas eden yalın ayaklarla, katı ve sıkı bir danstır. Bayan vücudunun pürüzsüz, akıcı, karmaşık ve etkileyici hareketleri, çalkalama ve dalgalanma hareketlerinin çeşitliliği ile dansın karakteristik özelliği ortaya çıkmıştır.
Doğu dansları, batıdaki gibi adıma dayalı danslar dışında kas hareketlerine bağlı olarak yapılır. Dolayısıyla adımlar bir bayana yakışacak şekilde çok narindir ve asla zıplama, hoplama olmaz, toprakla olan çıplak ayak teması daima korunur.
Günümüzde Oryantal Dans' ın Mısır, Türk ve Lübnan olmak üzere üç temel stili vardır. Ayrıca bunun yanında Amerikan hibrid stili de vardır. Makamları ve ritimleri takip ederek yapılması gereken bir danstır. Dansçı melodiye ve ritmin dümteklerine vücuduyla karşılık verir. Hatta oryantal dans geleneksel makamların ve ritimlerin dışına çıkılarak daha güncel müziklere de uyarlanabilir.

Oryantal Aksesuarları Nelerdir?

Oryantal AksesuarlarıOryantaller, aksesuarlar ile danslarına görsel açıdan zenginlik katarlar. En çok kullandıkları aksesuarlar başında; kılıç, meşale, mum, peçe, tül, baston gibi malzemeler gelir. Hatta biraz daha cesaretli olan dansçıların yılan kullandıkları da olur.
Kullanılan bu aksesuarların her birinin birer anlamı vardır. Genel olarak, sihri ve ilkel insanın korunma amaçlı kullanımı simgelerler. Bu aletlerin dansta kullanılması o yörenin folklorunda da görülür.




No comments:

Post a Comment