Friday, November 22, 2013

Gossip Girl- Serena and Blair

Gossip Girl: Serena stili
İlgiyle izlenen dizinin esas karateri Serena Van der Woodsen’ın(Blake Lively) tarzı Kate Moss’tan ilham alıyor.
Güncelleme: 18:21 TSİ 24 Aralık. 2008 Çarşamba
Her Salı 21:00'de CNBC-e'de yayınlanacak Gossip Girl’de farklı stilleri yansıtan karakterleri her hafta moda açısından incelemeye alacağız. Serena Van Der Woodsen inceleyeceğimiz ilk isim.
Serena Van Der Wodsen: Upper East Side’ın en şık bohemi
Manhattan’ın Upper East Side sakini Serena, moda sözlüğünde yer alan “şık boho” akımının temsilcisi. Gittiği özel okuldaki akranlarının aksine seçtiği markalar ve giyiminde oluşturduğu tarz herkesten farklı.

Stil ikonu Kate Moss’un ekran yansıması olarak adlandırılabilecek tarzı, onun çılgın ve maceracı seçimler yapmasını kolaylaştırıyor.
Seçtiği kombinlerin illaki en pahalı markalar olmasına da gerek yok. Serena sokak stiliyle lüksü başarıyla harmanlayabilen bir modasever. Aynı içinde bulunduğu arkadaş grubu gibi. Bir tarafta okul züppeleri, diğer yanda takılmaya başladığı asi genç. Serena herkesle bir şekilde ortak nokta bulabiliyor.
Gossip Girl’ün en havalı kızının stilini yaratmasına yardımcı olan öğeler neler?
Üste oturan ceketler:
Serena genelde kıyafetlerini ceketle tamamlıyor. Kısa, uzun, deri, yün hepsini kullanıyor. Üstelik renk sınırlaması da yok. Kırmızı, parlak sarı gibi iddalı renkler de Serena’nın gardrobunun vazgeçilmezleri.
Skinny jean:
Aynı Kate Moss gibi Serena da skinny modelden vazgeçmiyor. Uzun ve ince bacaklar için en uygun model de bu.
Elbiseler:
Serena’nın uzun boyuna mini elbiseler çok yakışıyor. Elbisede sade ve aryırt edici detaylar tercih ediliyor.
Ayakkabı:
Skinny pantolonlar ya da elbiselerle çizmeler ve bilekte biten botlar giymek ona çok yakışıyor. Serena ayrıca okul formasının altına da diz üstü çizmeler giyiyor.
Çanta:
Lüks çanta düşkünü olan Serena’nın kolunda Burberry’s Warrior, Gucci Indy, Celine, Chanel, Botkier gibi markalar var. Lüks çantalarda sezonun öne çıkan modelleri bu dizi sayesinde görücüye çıkıyor.
Takı:
Bu senenin modası olan iri ve uzun kolyeleri üst üste takmayı seviyor.
Saçlar:
Uzun röfleli ve hafif dalgalı sarı saçlar Serena’nın en belirgin özelliği. Bu görünümü elde etmek için Blake Lively’nin saçlarında kaynaklar kullanılıyor.
Gossip Girl: Blair tarzı
Dizinin favori kötü kızı Blair (Leighton Meester)’ın en sevdiği film, "Tiffany’de Kahvaltı". Haliyle stil ikonu Audrey Hepburn.
Güncelleme: 18:14 TSİ 24 Aralık. 2008 Çarşamba
Blair Waldorf karakteri için Leighton Meester’in sarı saçları kestane kahveye boyatılmış. Böylece dizideki sarı ve kahve dengesi sağlanmış. Dizinin başrolünü paylaşan karakterlerin saçlarının farklılığı gibi, kostüm tarzındaki farklar da oldukça aşikar.
Blair’ın klasik, cilalı ve ait olduğu sosyal sınıfa göre bir giyim tarzı var. Kıyafetleri ve saçı her zaman kusursuz görünüyor. Yataktan kalktığında bile bir düzen içinde. Blair’ın Upper-East-Side giyim kodunu oldukça iyi temsil ettiği ortada. Onun kombinasyonlarında renk uyumsuzluğu, yıpranmış veya Serena stili göremezsiniz.
Blair Waldorf, okulundaki diğer kızların kraliçe arısı konumunda. Lider özelliklerinden ve entrikalarından dolayı ondan kopamayanlara stiliyle de örnek olduğunu görüyoruz.

Moda tasarımcısı bir annenin kızı olarak Blair’ın giyimdeki ince zevkine ve kendine has oluşturduğu tarzına bir bakalım.
Elbise ve etekler:
Blair’ı en iyi temsil eden parçalar pantolon sınıfına girmeyenler. Blair “Vogue” kadınları gibi jean giymeyenlerden. Kışın elbise ya da eteklerin altına çorap giyerek, yazın ise elbise ve eteklerin altına çorap giymeyerek kendisine bir tarz yaratmış durumda.
Terzi işi parçalar:
Okuduğu özel okulu en iyi temsil edecek şekilde üniformasını taşıyor. Eteklerin üzerine çoğunlukla gömlekleri tercih ediyor.
Parlayan renkler:
Blair’ın kıyafetlerindeki ana unsurlar her ne kadar yalın renklerden oluşsa da, o bir yolunu bulup kostümüne canlı bir renk eklemeyi başarıyor. Mesela en sevdiği renk kırmızıyı pardösüsünde ve çantasında kullanıyor. Turuncuyu ise çorap olarak giyiyor.
Kızsal detaylar:
Blair Waldorf’un soylu ve feminen bir kız olması ona bolca dantel, fiyonk ve fırfır kullandırtıyor. Bu detayları özellikle partilerde göstermeyi seviyor.
Saç süsleri:
Dizinin kötü kızı olarak anılan Blair’ın en önemli kıyafet detayı, kullandığı saç bantları. Her türlü kumaştan yapılan bantlar açık saçlarının ayrılmaz süsü.






























































No comments:

Post a Comment