Soğuk Algınlığı Nedir?
Havaların soğuması ile birlikte insanların soğuk havalardan etkilenmesi ve vücut ısılarının düşmesi sonucusoğuk algınlığı meydana gelmektedir. Genellikle kış aylarında hemen hemen herkesin yenik düştüğü bu hastalık artık kronik bir hal almıştır. Nezle ve grip gibi virüslerin neden olduğu soğuk algınlığı ilk evreler de kırgınlık, burun akması, öksürük, burun tıkanması ve hapşırık gibi nedenlerle kendisini göstermektedir. Özellikle kış aylarının yaklaşması ile kendisin göstermeye başlayan bu hastalık için bol bol C vitamini tüketimi yapılması gerekmektedir. Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan tek bir ilaç veya tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Günümüzde soğuk algınlığı ne kadar yaygın ise ilaç tedavi yöntemi de bir o kadar fazladır. Önemli olan bu ilaçlar dan tedavi yöntemlerinden en etkili ve en sağlıklısını uygulamaktır.
Soğuk algınlığı hastalığı vücudun direncinin düşmesine neden olur ve vücut kendisini ne kadar geç toparlar ise bu hastalıkta kendisini o kadar süre göstermektedir. Vücudun direncini arttıran ilaçlar ve yöntemleri kullanarak grip, nezle ve soğuk algınlığına neden olan virüsleri vücudun daha hızlı atmasına yardımcı olamamız gerekmektedir.
Soğuk Algınlığına İyi Gelen Öneriler
- Soğuk havaların üzerine bir de aşırı stres yapılması bağışıklık sistemimizin büyük ölçüde zayıflamasına neden olacaktır. Bağışıklık sistemi zayıflaması sonucu grip ve nezle virüsleri vücuda daha rahat hakim olurlar. Bu sebeple özellikle kış aylarında stresten uzak durulması gerekmektedir.
- Soğuk havalar gelmeye başladığında mandalina, portakal ve limon gibi yüksek miktarlarda C vitaminisağlayan meyveler ve sebzelere tüketerek vücut direncini arttırabilir ve semptomlar başlamasına engel olunabilmektedir. Bunlarda soğuk algınlığı virüslerine yakalanma oranını azaltmaktadır.
- Sıkı giyinin ve kendinizi sıcak tutun. Terlemediğimiz sürece sıcak ortamlarda bulunmak ve sıkı giyinmeksoğuk algınlığına neden olan virüslerin bulaşması engellenmektedir.
- Antibiyotik ve kimyasal içerikli ilaçlar yerine bitkisel ve doğal meyveler, sebzeler ve bitkiler tüketmeniz tavsiye edilmektedir.
- Soğuk algınlığı hastalığına yakalanmamak için her sabah sıcak çorba içilmelidir.
- Günlük düzenli ve öğün öğün beslenme ihtiyacı karşılanmalıdır.
- Bol bol sıvı tüketimi yapılmalıdır.
soğuk algınlığı nedir, soğuk algınlığı bitkisel, grip için şifalı bitkiler, soguk alginligi icin sifali bitkiler, soguk algini sifali, soğuk algınlığına şifalı bitkiler, soğuk algınlığına ne iyi gelir, soğuk algınlığı tedavi yöntemleri, soğuk algınlığı bitkisel tedavi, soğuk algınlığı için öneriler
No comments:
Post a Comment